Filary ognia

„Filary ognia”- W 2015 r. Fundacja zorganizowała przyjazd i występy grupy teatralnej ze Stanów jednoczonych. Musical „Filary ognia” opowiada historię apostoła Pawła, początkowo najgorliwszego z wszystkich prześladowców chrześcijan, a potem głównego krzewiciela chrześcijaństwa. Musical ten jest pomostem między pierwszym wiekiem naszej ery a czasami współczesnymi. Przeniesieni do czasów Dziejów Apostolskich, widzowie stają się świadkami pełnego cierpień życia Pawła oraz osiągnięć i cudów dokonanych ręką Boga w świecie pełnym zamętu. Oglądający „Filary ognia” poznają przesłanie Chrystusa widziane oczami Pawła oraz mieszkańców Rzymu tamtych czasów!

O twórcy musicalu: Brent Grosvenor jest scenarzystą, reżyserem i właścicielem Lights up Productions od 1997 roku. Już pierwszy musical Brenta, „From My Rags To His Riches”, okazał się sukcesem. Następne produkcje podbijały serca widzów. Zaskakująca i wciągająca historia miłości w „Lost in Vegas”, epicki obraz męki Chrystusa w „The Passion of The King”, czy najnowsza produkcja „Mystery” oparta na życiorysach takich postaci jak C.S. Lewis i Dietrich Bonhoeffer, podbijają sceny nie tylko za oceanem, ale także w wielu stolicach europejskich. Musicale autorstwa Brenta były wystawiane w niemal wszystkich stanach USA oraz 16 innych krajach. Z żoną Tami i dwoma córkami, Arią i Victorią, mieszka w Conneticut oraz służy w lokalnym Kościele Zielonoświątkowym, gdzie jest również pastorem. Aktorzy występujący w musicalu „Pillars of Fire” (Filary Ognia) to zespół Lights up Productions i zaprzyjaźnieni artyści z różnych stron świata. Wszyscy, łącznie z Brentem Grosvenorem, traktują swoją pracę jak misję i poświęcają się jej z ogromnym zaangażowaniem. Ideą Grosvenora jest teatr profesjonalny, żywy, inspirujący, dotykający duszy. Teatr, który niesie chrześcijańskie przesłanie nadziei i ma realny wpływ na życie widzów.

Jeśli chcesz wesprzeć organizację Filarów Ognia możesz wpłacić pieniądze na konto Fundacji 14 1240 5354 1111 0010 5604 6190 z dopiskiem „Filary Ognia”.

Więcej na stronie www.filaryognia.com